Root Penyebab Doping

Root Penyebab Doping

Nglawan Root Penyebab Doping ing Atletik

Hot

Tuesday, January 2, 2018

Nglawan Root Penyebab Doping ing Atletik

January 02, 2018 0

Salah sijine tes utama sing nyadari pesaing saiki yaiku tantangan kanggo ngobati obat ilegal. Iki diarani doping. Doping yaiku istilah sing digunakaké minangka bagéan saka game kanggo ngemotake pemanfaatan eksekusi mbantah ningkatake obat-obatan utawa zat-zat dening wong-wong supaya ora bisa ningkatake posisi sing ora nguntungake saingan saingan liya ing saingan. Doping wis rampung kanthi jelas dadi infèksi sing nyoba nyebabake nyawa, keteguhan, gambar lan ngira olahraga, lan uga kagiyatan pesaing. Mangkono, doping ditolak dening kabeh spesialis game. Dukungan kanggo doping yaiku boikot. Ora cukup kanggo mbedakake lan nyengkuyung pesaing sing bisa dadi pakar. Wong kudu diwenehi data penting ing bebaya doping. Data minangka daya. Pandhuan data keputusane. Counter data obliviousness. Data nyedhiyakake psyche.

Ing olahraga top utawa tip, ana bobot. Iki materi ing macem-macem kothak manungsa. Saka pengalaman, persepsi, hubungan lan penggalian, aku wis mbedakake bobot iki minangka pembalap doping ing game utamane ing antarane pemain lan wanita ing Afrika. Aku bakal ngupayakake nggoleki carane para pesaing bisa ngatasi saben bobot kanggo njaga jarak strategis saka tiba menyang tangan sing ora aman lan nyebabake doping lan asil normal sing diwatesi. Bobot yaiku:

1. Moral MENGGUNAKAN TEKANAN - Etika kalebu model tumindak sing nyenengake ing masyarakat umum utawa panggilan. Sabanjure individu-individu saka umum utawa nelpon dianggo kanggo ngetutake model tartamtu. Dadi moral nggawe apa sing dibutuhake hukum. Sembarang penyimpangan ngiringi sanksi.

Minangka pesaing sampeyan kudu bisa nyadari yen sampeyan duwe panggonan nganggo panggilan. Saben panggilan duwe aturan sing nuntun praktik kasebut. Iki dimaksudaké kanggo ngamanake respon kasebut. Hukum marang doping lan demonstrasi liyane saka conning wis intended kanggo njamin tingkat karo lawang mbukak kanggo kabeh saingan ing saingan.

Carane sampeyan nangani bobot mandhiri moral?

a. Ing kasunyatan sampeyan kudu dadi pesaing, nyoba kanggo mangerteni apa moral sing ana. Ing kasempatan sing sampeyan tindakake, sampeyan bakal muter kanthi kontrol sing migunani kanggo profesi panjenengan.

b. Nyuda moral lan nglamar piwulangan.

b. Minangka saingan, sijine ing mburi atine yen "Triumphant iku pancen durung kabeh iku penting!" Ana bangga ing kerja keras sing cukup.

c. Direktur olahraga lan mentor kudu nyoba ngentukake psikomotor pesaing saka sekolah-sekolah kelas menengah. Padha kudu ditrima ing tahap sing paling awal ing profesi mereka, lenga sing ana ing njero gol sing ana ing timbal lan akibat saka penipuan.

Hasil sing bisa dianggep - Kepribadian moral sing konsisten bakal gampang nentang doping.

2. Ego rasa pancen PRESSURE - Ego minangka rasa bangga sing ditambahake ing prevalensi sing nyata utawa asli saka wong liya. Kene pesaing perlu dikonfirmasi. Ora let suwe. Ora ana dina!

Individu sing trampil biasane narkis. Pesaing minangka individu sing trampil. Ora ana perkara sing ora dikarepake nalika acara kasebut diserap. Nanging, penting banget yaiku masalah sing ndadekake individu bisa manggon ing pinggir. Rasa poto bisa nggawe sampeyan nolak kanggo ngakoni kendala sampeyan lan ngarahake sampeyan nampa laku sing ora adil supaya ngluwihi pangarepan.

Carane sampeyan nangani bobot dhiri dhewe?

a. Mentors sing penting ing kene. Iku dadi kewajiban kanggo nguji citra diri para pesaing nalika isih enom. Iku minangka pekerjaan sing nemen nanging kudu rampung.

b. Minangka pesaing, sampeyan kudu ngerti lan ngerteni yen ana kamulyan ora pati dingerteni "mati dina" lan "ngeculake" lan mbesuk sing diarani "maturing" lan "pembusukan eksekusi". Bab iki pancen dumadi kanthi alasan sampeyan manungsa. Coba aja dadi isin kanggo nemoni salah sijine.

Hasil sing ditrima - Nrima misfortune sing ora langgeng minangka inspirasi kanggo nambah wektu sabanjuré minangka sing ora dikarepake bakal nggawe doping ora ana gunane.

3. Obliviousness DRIVEN PRESSURE - Ignorance ora anané informasi utaman utawa latihan. Kene pesaing perlu data penting utawa ora ngerti carane njaluk data. Dheweke mangerténi ana pratelan nanging dheweke bisa ngrugekke. Mangkono, individu ing sekitar dheweke nemtokake pilihan tartamtu kanggo dheweke entuk manfaat saka kemungkinan nyalahi panggunaan lan manhandle.

Kewajiban hukum ora ana alesan. Ing kasunyatan kasebut, individu sing bakal dibebasake ing rekaman ora pati kepenak, saben pidana bakal mbantah kewajiban. Sing ala kanggo masyarakat umum. Yen sampeyan nyoba positif kanggo ngatasi zat nganyari eksekusi minangka pesaing, nyiapake dadi 'ditumbuk'. Ora ana kabecikan! Ora nggawe prabédan ing acara sing sengaja utawa ora sengaja njupuk tambahan nutrisi sing ngandhut pitunjuk bahan sing dilarang. Sampeyan bisa njerit, nangis lan argue. Kabeh sing pancene penting yaiku sanajan kabeh sampeyan bisa diwatesi. Iku hukum. Ing acara sing sampeyan kudu ing trek utawa lapangan sampeyan kudu pas karo moral.

Carane sampeyan nangani bobot didhukung bobot?

a. Ora ana data babagan doping ing tingkat wong anyar lan pakar. Liga kudu kanthi sukarela golek prewangan sing cocok.

b. Minangka saingan utawa sprouting kompetitor, sampeyan dadi kawajiban kanggo nyinaoni bahan kimia sing dilarang. Ora cukup kanggo tetep mlaku ing lapangan biasa. Nggoleki wektu kanggo sinau lan nelusuri situs web sing dilakoni dening lokal badan kaya IAAF, World Anti-Doping Agency, lan liya-liyane.

c. Dadi cautious saka tambahan nutrisi sampeyan njupuk. Sampeyan bisa ngemot bahan kimia ilegal.

Hasil sing bisa dianggep - Saben pesaing sing wis ngrampungake data babagan asil doping bakal mikir yen gampang kanggo nglawan doping.

4. Partners DRESS TEKANAN - Partner minangka individu utawa kumpul kanthi semangat kanggo prestasi pesaing kanggo nyayakake hasil sing dikarepake lan menangake penghargaan. Run mitra pabrik pesaing nggabungake hubungan, mentor, saingan kaluwarga, Federasi, panguwasa tunggal Federasi, pendukung lan Pemerintah. Kene pesaing kasebut "ditahan tawanan" lan disalahake kanggo macem-macem alasan. Elinga yen partner sing kapentingane ora bisa aman kapan wae bisa nyerang pesaing kasebut.

Pesaing kudu ngerti carane njupuk nasib menyang tangan amarga iku profesi lan urip sing kalebu. Mentor, hubungan, Federasi, lan liya-liyane mung bisa nuntun sampeyan nanging pilihan utama lan aktivitas bakal digawe. Apa maneh, nyiapake kewajiban babagan pilihan lan kegiatan kasebut.

Carane sampeyan bisa nangani bobot sing didhukung pasangan?

a. Dadi pakar asli. Coba ora entuk klebu Federasi masalah pemerintah. Sampeyan bisa nyetel. Nglumpukake manawa sampeyan kanthi resmi tanpa militansi sing ora ana guna.

b. Nalika sampeyan sengit karo mentor utawa panguwasa, sampeyan kudu ati-ati amarga bisa nuntut bebendune sampeyan mbatesi sampeyan menyang rasa malu.

c. Coba ora ngidinake sapa wae kanggo push sampeyan menyang pinggir ngendi doping bisa dadi alternatif. Ing acara sing sampeyan lakoni, sampeyan bakal diwatesi, makalah saben dina bakal nguwuh "Go salah menyang suket" lan hubungan lan kanca bakal tetep adoh saka sampeyan. Lan sasampunipun sampeyan bisa nyelehake obat liyane.

d. Para pesaing sing ditrapake ora kudu dilelehake ing cahya kasunyatan sing banjur mbutuhake bob bali.

Hasil samesthine - Yen pesaing nyadari yen mallet kanggo doping mudhun, bakal ngalami intens banget ing saingan mung, bakal ngilangi doping.

5. Dhuwit régulasi Dhuwit - Perekonomian arupa rute-rute ing ngendi individu migunakaké sakupengé kanggo nyukupi kabutuhan materi. Dadi pesaing wis entuk manfaat kanggo ngasilake akeh sing bisa ditindakake sadurunge dheweke wis rampung.

Pesaing mbutuhake awis kanggo ngatasi masalah lan akeh wektu duwe sederek sing tundhuk. Perekonomian nyurung individu kanggo nindakake tindak pidosa. Latihan lan substansine dibutuhake ing urip tetep ing papan.

Carane sampeyan nangani bobot didhukung financial?

a. Peserta kudu ngerti saka wiwitan titik wiwitan sing ana urip sawise olahraga. Latihan lan aptitudes ngamanake minangka utomo.

b. Cukup apik sing bisa dipercaya kanggo ngamanake karya nalika sampeyan nggawe game. Iku mbantu aku. Aku yakin iki bakal mbantu sampeyan.

c. Sumbangan apa wae awis sampeyan nggawe admirably

d. Badan Pemerintah lan Perusahaan Negara kudu ndhukung lan nampani pesaing kita lan mbukak lowongan kerja.

Hasil ingkang dipun raosaken - Peserta ingkang saé saé ingkang ékonomi dipundadosaken supados nyiapaken, njagi jarak strategis saking penolakan doping.

6. Rivalry PRESSURE DRIVEN - Persaingan atletik kaya ujian ngiringi bobot. Paling pencet iku umume sing dilengkapi, sing ditata lan ditrapake adil. Kanggo wong-wong sing nyusun utawa nyiapake rivalries iku langkah dhasar kanggo gerakan vocation.

Game kaya apa wae sing ana ing urip nduweni kabutuhan. Pancen, sanajan ing kono, ora saben awak sing entuk ngluwihi pangarepan. Akeh sing diarani nanging sawetara sing dipilih. Saben pesaing sprouting kudu njamin dheweke nduweni awak, kualitas lan kacepetan. Yen sampeyan ora duwe kombinasi sing bener, sampeyan bakal bisa perang. Ora saben pesaing nyerang adegan donya. Sawetara didadekake kanggo nyengkuyung ing tingkat sekolah utawa ing tingkat negara kaya. Coba aja ngalang-alangake dhewe.

Carane sampeyan nangani bobot sing didhukung kompetisi?

a. Mesthekake sampeyan duwe apa sing kudu kasil karo gol sing sampeyan ora perlu kompromi.

b. Persaingan atletik liyane kudu digawe kanggo nggawe lan nyetel saingan kita kanggo saingan global.

c. Ora perlu njupuk pesaing sing ora ngetokake sawetara menit utawa imprints kanggo saingan. Iku menehi bobot tanpa daya marang wong-wong mau.

d. Kagesangan gedhe lan nyiapake proyek kudu digawe kanggo tetep adoh saka saingan sing metu sadurunge saingan sing nyata.

Hasil samesthine - Nalika pesaing wis kabeh disusun utawa ngerteni pembatasan dheweke ing oposisi, dheweke bakal kurang ditarik kanggo doping.

Doping wis ngancurake pagawean saka pesaing sing janjeni. Sampeyan bisa ngrusak yours ing acara sing ora nggawe kecerdasan beda lan watesan. Pertahankan cukup lan resik.

Chioma Ajunwa *

* Chioma Ajunwa saiki dadi Pejabat Polisi ing Nigeria. Dheweke menang penghargaan emas ing Olimpiade Atlanta 1996 lan perak ing taun 1997 ing Athletics Indoor World Paris. Dheweke wis ngedegake Yayasan Chioma Ajunwa kanggo nuntun pesaing muda babagan cara sing paling pinter kanggo nyedhiyakake cukup lan resik. Dheweke dipacak.

Read More